top of page

Ozonvann viser seg å raskt inaktivere SARS-Cov-2

NEWS-MEDICAL | Dr. Liji Thomas, MD | 04. november 2020


Ettersom coronavirus sykdommen 19 (COVID-19) ser ut til å bli, rapporterer en ny studie publisert på preprint-serveren bioRxiv i november 2020 en effektiv og rask inaktiveringstaktikk for alvorlig akutt respiratorisk syndrom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) ; nemlig gjennom bruk av ozonvann.


Forebygger virusspredning


Utfordringen med å begrense overføring av viruset har ført til intensiv forskning i forskjellige metoder for viral inaktivering. Foreløpig anses mest spredning å være via luftveisdråper som smittes ut av infiserte personer under nysing, hoste, snakke, synge eller til og med puste. Imidlertid er en annen viktig smittevei av overflater eller gjenstander som har kommet i kontakt med viruset via infiserte dråper.


For å forhindre overføring på overflater og gjenstander anbefales både håndrensing med såpe og vann eller håndrensere som inneholder 60% alkohol, av United States (US) Centers for Disease Control and Prevention (CDC). For å være effektiv bør håndvask vare i 40-60 sekunder, i det minste basert på retningslinjene fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Mange desinfeksjonsmidler har også blitt foreslått for å oppnå rask inaktivering av viruset etter en kontakttid på 30 sekunder eller mer. En som nylig har tiltrukket seg oppmerksomhet er Ozonvann, som allerede er etablert for å kunne inaktivere mikrober mens det er uskadelig for mennesker. I dag kan Ozongeneratorer som opererer via elektrolyse produsere vann som inneholder høye Ozonnivåer.


Måling av Ozon vannaktivering


Den nåværende studien er rettet mot å måle effekten av ozonvann på SARS-CoV-2 når den brukes i forskjellige konsentrasjoner og i ulike kontakttider.

Viralstammen som ble brukt kom fra en pasient på cruiseskipet Diamond Princess, i februar 2020, mens Ozonvannet ble brukt i konsentrasjoner på 1, 4, 7 eller 10 mg / L. Kontakttiden mellom den virusholdige løsningen og ozonvannet ble avsluttet ved 5,10 eller 20 sekunder ved tilsetning av natriumtiosulfat i en passende mengde.


Plakkdannelse i Vero-celler. Virusløsninger ble eksponert for ozonvann i 5 sekunder og utsatt for en plakkanalyse.

(a) virus + vann fra springen (ingen ozon), (b) virus + 7 mg / L ozonvann eller (c) mock-infiserte celler.


Resultatene viste at i konsentrasjoner på 1, 4, 7 og 10 mg / L ga Ozonvannet en reduksjon i virustiter med henholdsvis ~ 81%, 93%, ~ 97% og 97% etter en kontakttid på 5 sekunder. Ved 10 sekunders kontakttid var reduksjonen nesten identisk.

Forskerne observerte at konsentrasjonen av Ozon produserte variasjoner i reduksjonen i virustiter. Imidlertid ga økning av Ozonkonsentrasjonen utover 7 mg / l ingen signifikant effekt på virustiter. Det samme gjelder en kontakttid utover 10 sekunder. Dermed sier de: “Til sammen viste Ozonvann en signifikant antiviral effekt på SARS-CoV-2 på en doseavhengig måte. “

Studien konkluderte med at bruk av Ozonvann som inneholder høye konsentrasjoner av Ozon, ved 7 eller 10 mg / l, ga effektiv inaktivering av viruset selv når det var hemmende stoff som protein i løsningen. Selv ved middels konsentrasjoner, for eksempel 4 mg / L, er Ozonvann bare litt mindre effektivt enn alkoholbaserte håndrensere ved desinfisering. På den annen side er Ozon bedre for huden.


Implikasjoner


Resultatene av denne studien kan være nyttige når verden tilpasser seg den 'nye normalen' i livet med COVID-19. En uunnværlig del av dette er å vaske hendene ofte og grundig. Dette er enda mer uunnværlig i helsetjenester, der miljøet ofte er sterkt forurenset av viruset.

Muligheten for å bruke høykonsentrert Ozonvann som middel til å inaktivere viruset på hendene, er et viktig tillegg til de eksisterende tiltakene av hudkompatible desinfeksjonsmidler - som etylalkohol, paraklor-meta -xylenol og kvaternære ammoniumforbindelser.

Fordelen med Ozon er at den etterlater huden uskadet, noe som gjør den egnet for sensitiv hud, den er bærekraftig og ikke-forurensende og fjerner raskt viruset.

Du kan lese hele artikkelen her



136 visninger
bottom of page