top of page

Ozon i kampen mot Covid-19

Verden går gjennom noen usikre, prøvende tider; de fleste av oss har tilgang til internett og nyhetene som stadig dukker opp hver dag. Vi snakker tydelig om den nåværende koronaviruspandemien, også kjent som COVID19, som for øyeblikket påvirker hele verden. I løpet av de siste ukene har mange sykehus i forskjellige land begynt å iverksette tiltak. Spesielt ved venterom og pasientrom brukes Ozon som et desinfeksjonsmiddel, og det har vist seg å være utrolig effektivt.


Hva er Coronavirus?

Teknisk sett er coronavirus et begrep som brukes for å dekke et bredt spekter av sykdommer, fra forkjølelse til SARS-viruset (Severe Acute Respiratory Syndrome). Dette spesielle koronaviruset er offisielt kåret til COVID-19 av WHO, og det er et nytt koronavirus som aldri hadde blitt funnet hos mennesker før.

Vi vet allerede at mange typer coronavirus er enkle å behandle, men i løpet av de siste 20 årene har vi sett to andre utbrudd av coronavirus; SARS-CoV i 2002 funnet i Kina, og MERS i 2012, først oppdaget i Saudi-Arabia. Begge disse forekomstene viste en mye mindre smittehastighet enn COVID19.


Koronavirussymptomer

De hyppigste coronavirus-symptomene er tørr hoste, tretthet og feber, selv om andre symptomer inkluderer rennende nese, sår hals og diaré. Disse symptomene kan være utrolig milde, og noen mennesker kan bli smittet uten å presentere symptomer.

COVID19 overføres via mikrodråper som blir utvist fra kroppen når du hoster eller nyser, og disse dråpene kan forbli aktive på overflater i ubestemt tid. Den har lavere dødelighet enn tidligere utbrudd av coronavirus, selv om det er forskjellige risikosaker som må tas i betraktning som:

- Eldre mennesker over 65 år

- Mennesker som lider av lungerelaterte sykdommer og astma.

- Immunkompromitterte mennesker, så vel som de som gjennomgår kreftbehandling.

- Alvorlig overvektige mennesker eller personer med visse underliggende medisinske tilstander som diabetes eller nyreproblemer.

- Mennesker som er gravide blir også ansett som utsatte på grunn av de økte sjansene for virussykdom, men det har hittil ikke vært bevis for økt infeksjon blant gravide.

Coronavirus i Spania

På publiseringsdatoen er Spania for øyeblikket i en offisiell alarmtilstand for å bekjempe spredningen av COVID19, og være et av de mest berørte landene ved siden av Kina og Italia. Denne alarmtilstanden innebærer forskjellige tiltak som må tas, som du finner i de spanske regjeringenes offisielle online journal.

«Vi jobber hardt for å stoppe infeksjonskurven; Hvis denne situasjonen ikke blir kontrollert, vil helsesystemet lett smuldre ned under vekten av alle de smittede, og mange helsearbeidere har allerede blitt smittet. Et av tiltakene som treffes av mange for å desinfisere forskjellige institusjoner, inkludert sykehus, er Ozon desinfeksjon.»


Ozon som desinfeksjonsmiddel i kampen mot COVID19

Det har vært kjent i veldig lang tid at ozon (O3) er i stand til å desinfisere store rom; WHO har selv bekreftet at Ozon er et av de mest effektive desinfeksjonsmidlene for alle typer mikroorganismer; Ozon fungerer ved å i det vesentlige ødelegge molekylene det kommer i kontakt med, inkludert virus- og bakteriemolekyler som kan ligge på overflater.

Ozon som desinfeksjonsmiddel har blitt brukt i mange år i forskjellige sektorer som matindustrien; den brukes til å desinfisere vann og rødt kjøtt, samt utstyr til matprosessering og hele lagringsenheter. Dette er takket være at denne naturgassen er i stand til å oksidere og ødelegge bakterier og virus av alle slag i løpet av få minutter, noe som gjør den utrolig effektiv.

Akkurat nå har etterspørselen etter Ozongeneratorer skutt opp, med brannmenn og politienheter som trenger å desinfisere bilene sine, samt drosjesjåfører etter å ha transportert helsearbeidere eller utsatte personer. Ozongeneratorer blir også brukt i Italia til å desinfisere venterom på sykehus så vel som pasientrom helt siden viruset begynte å spre seg stort og landet ble låst.

55 visninger

Comments


bottom of page