Oxford-basert oppstartfirma med eks-NASA-forsker vasker klær med Ozon

UKTECH.NEWS | 04. november 2020


Oxwash ble grunnlagt av tidligere NASA-forsker Dr. Kyle Grant og Thomas de Wilton i 2017, og er verdens første fremtidssikre og klinisk rene vaskeservice. Plattformen utvikler prosesser for å ha null netto karbonutslipp for hele vaskeriprosessen - fra innsamling til vask og tilbake til levering.

Oxwash i London

Oxwash åpnet sin virksomhet i London rett før den andre britiske lockdownen, etter merkevarens suksess i Oxford og Cambridge. Lagoon, som setter opp butikk i Battersea, tilbyr klesvask og klesrens på forespørsel til de fleste SW-postnummerene via sine blå, miljøvennlige eCargo-sykler.

Kyle Grant, administrerende direktør og medstifter, sa: “Vi er heldige og glade for at vi var i stand til å starte i forkant av den andre britiske låsingen denne uken og støtte vårt lokalsamfunn gjennom vinteren fremover. Vi er forpliktet til å gi innbyggerne i London en tjeneste som er enkel, bærekraftig og hyggelig å bruke. ”

Så langt hadde den Oxford-baserte oppstarten et godt år. I løpet av pandemien var Oxwash i stand til å betjene fastleger og klinikker på grunn av deres vaskeriteknologi av medisinsk kvalitet som vanligvis ble brukt i romskip og sterilisering på sykehus. Den bruker Ozon desinfeksjon og Deodourisation teknologi for å gi coronavirus (COVID-19) desinfeksjon for kunder i Oxford.

Ifølge selskapet sikrer det utryddelse av bakterielle, sopp- og virale midler i kundenes varer ved å kombinere ozondesinfeksjon med termiske og biologisk nedbrytbare kjemiske prosesser for å oppnå desinfeksjon av mer enn farmasøytisk kvalitet.


Hentet inn £ 1,4 millioner

Tidligere i år samlet oppstart av klesvask og renseri £ 1,4 millioner investeringer fra forskjellige investorer, inkludert Twitter medstifter, Biz Stone. Selskapet bruker også pickups uten kontakt, elektriske lastesykler tilpasset bærbare ozongeneratorer for å sterilisere gjenstander, oppløselige tøy-vesker for å eliminere koronavirusoverføring gjennom stoff og klær.


Du kan lese hele artikkelen her

36 visninger

Siste innlegg

Se alle
  • Facebook
Desintrygg_LOGO_MSLAG_SVART_RGB.png

©2020 by Desintrygg AS

Org. nr. 925 321 141

OZON

Stammer fra det greske ordet ozein som betyr å lukte. Ozon er en blåaktig vannløselig gass med en distinkt lukt og en lang historie i terapeutisk bruk. På hebraisk betyr ordet "Guds pust".

"Ozon er blant de mest effektive desinfeksjonsmidlene for alle typer mikroorganismer"

"Automatisk desinfeksjonsmetode som Ozon øker sikkerhet, reduserer arbeidsbelastning og eksponering av kjemikalier for personalet."