top of page

Desperate tider for pandemien leder til... Ozon?

MEDPAGE TODAY | Kate Kneisel | 24. august 2020


Tre pasienter møter til et akuttmottak på sykehus i Ibiza, Spania, med alvorlig COVID-19 lungebetennelse og respirasjonssvikt og får en uprøvd - og muligens farlig - behandling: oksygen-ozon (O2-O3) terapi - også kalt Ozonert autohemoterapi, som har blitt brukt til å behandle gikt og involverer intravenøs infusjon av Ozonisert blod.


FDA har kalt ozon "en giftig gass uten kjent medisinsk anvendelse." I april 2020 inngikk en føderal domstol et permanent påbud om å stoppe et påstått "ozonterapisenter" i Dallas fra å tilby uprøvde behandlinger for COVID-19, etter at selskapet hevdet at behandlingene var i stand til å "utrydde" viruset og var 95 % effektivt for å forebygge sykdommen selv for personer som hadde testet positive.

Som beskrevet i denne saksrapporten, publisert 17. august 2020, av tre pasienter i Spania, trakk klinikerne 200 ml autologt fullblod fra den antekubitale venen i en standard plastemballasjepose av plast (sertifisert SANO3-pose) med 35 ml av antikoagulerende citrat dekstrose løsning. Teamet beriket blodet med 200 ml gassblanding O2-O3 med en ozonkonsentrasjon på 40 μg / ml oppnådd ved hjelp av en ozongenerator med CE0120-sertifikat type IIb. Dette ble etterfulgt av reinfusjon av det Ozoniserte blodet ved bruk av samme vene i omtrent 10 minutter.

Pasient 1

Pasient 1, en 49 år gammel mann, kroppsmasseindeks (BMI) på 31, rapporterte at han hadde 1 uke med pågående magesmerter, og at han i løpet av forrige dag hadde økende kortpustethet. Undersøkelsen finner en myk mage uten utspenning.

Ved auskultasjon av brystet bemerket klinikere bilaterale knitrer med redusert luftinngang og bestilte en CT-skanning (CT) av brystet og underlivet, som identifiserte lungeinfiltrater i begge lungene, kompatibel med COVID-19 lungebetennelse.


Laboratorietester viser forhøyede nivåer av:

Ferritin (1609 ng / ml)

D-dimer (1900 ng / dL)

C-reaktivt protein (CRP, 17,3 mg / dL)

Laktatdehydrogenase (LDH, 536 IE / L)


Klinikere tok en nasopharyngeal vattpinne; sanntids polymerasekjedereaksjon (RT-PCR) -analyse identifiserte prøven som positiv for viralt RNA, og mannen er innlagt på intensivavdelingen (ICU). I løpet av de neste 24 timene forbedres tilstanden, og han blir overført til generaldelen.


I løpet av den påfølgende dagen sank imidlertid pasientens oksygenivåer, etterfulgt av åndedrettsnød, med et forhold mellom PaO2 / FiO2 [delvis trykk på arterielt oksygen / prosent av inspirert oksygen] på 235. Klinikere satte pasienten på en ikke-rebreather ansiktsmaske med oksygen på FiO2 på 0,8, og ikke-invasiv ventilasjon (NIV) er ikke nødvendig. En røntgen avslørte diffuse bilaterale infiltrater.

I løpet av de neste 3 dagene mottok pasienten to økter med ozon-autohemoterapi daglig q 12 timer. Han hadde en rask klinisk respons, som det fremgår av en markant forbedring i respirasjonsfrekvensen og et økt PaO2 / FiO2-forhold, med redusert FiO2 til 0,31% (3 L) etter 1 dag. Etter to økter med ozonbehandling, falt pasientens ferritinnivå fra over 2000 til 246 ng / ml, og D-dimer-nivåene hans falt fra 1900 til 323 ng / ml.

På dag 4 ble pasienten utskrevet hjem.

Røntgen av brystet før (A) og etter (B) to økter med oksygen-ozonbehandling.

Pasient 2

Den andre pasienten, en 61 år gammel mann, BMI på 29, presenterte en uke etter å ha utviklet en vedvarende feber på over 39 ° C. Han rapporterte at han hadde langvarig hypertensjon og ble gradvis kortpustet de to siste dagene. Bryst auskultasjon viste knitrer med redusert luftinngang over høyre hemithorax. CT i bryst-underlivet avslørte høyre øvre infiltrater som tyder på COVID-19 lungebetennelse. Baseline PaO2 / FiO2 var 253.


Laboratorietester viste høye nivåer av:

Ferritin (2200 ng / ml)

D-dimer (3.660 ng / ml)

CRP (10 mg / dL)

LDH (816 IE / L)


Pasienten ble værende på allmennavdelingen, hvor han mottok oksygen ved en FiO2 på 0,6 via ansiktsmaske, og han krevde ikke NIV.


De neste to dagene mottok han to økter med ozon autohemoterapi over en periode på 24 timer. På dag 3 bemerket klinikere en nedgang i FiO2 på 0,31% (3 l) med forbedret PaO2 til 90 mmHg, og reduserte nivåer av laboratoriemarkører.


Pasienten ble utskrevet hjem på dag 3 etter totalt fire økter med O2-O3-terapi. Etter utskrivning rapporterte klinikere at pasientens LDH-nivå falt fra 816 U / L ved baseline til 469 U / L innen dag 6 etter starten av ozonbehandling. På samme måte begynte hans CRP-nivå å falle gradvis etter initiering av ozonbehandling, fra 10 mg / dL på presentasjonstidspunktet til omtrent 4 mg / dL på dag 3 og ca. 0 mg / dL på dag 21.

Pasient 3

Den tredje pasienten, en 64 år gammel kvinne med et BMI på 20, fikk progressiv kortpustethet over 3 dager. Klinikere diagnostiserte henne med COVID lungebetennelse, og tok en nasofaryngeal vattpinneprøve.


Laboratorietester viste høye nivåer av: Ferritin (656 ng / ml)

D-dimer (657 ng / dL)

CRP (5 mg / dL)

LDH (452 ​​IE / L)


RT-PCR-analyse av vattpinnen var positiv for viralt RNA; baseline PaO2 / FiO2 er 243. Pasienten blir innlagt på generaldelen, hvor hun mottok oksygen ved en FiO2 på 0,8 via ansiktsmaske; NIV er ikke nødvendig.


Klinikere startet umiddelbart O2-O3-behandling. Behandlingen ble fulgt av rask gjenoppretting som demonstrert av pasientens kliniske profiler og laboratorieprofiler, som lignet på pasientene 1 og 2. D-Dimer-nivåene hennes falt fra 657 til ca. 130 ng / ml 1 dag etter ozonbehandling og forble på 100 -200 ng / ml de neste 4 dagene.


CRP-nivåene falt til 1 mg / dL på dag 2 og fortsatte å synke for pasientens gjenværende tid på sykehuset. Hun mottok seks økter med O2-O3-terapi totalt, og ble utskrevet hjem på dag 4 etter Ozonbehandling.

Diskusjon

Klinikere som rapporterte om disse tre tilfellene, bemerket at fire til seks økter med ozonert autohemoterapi var assosiert med tidlig utskrivning fra sykehuset, uten behov for invasiv ventilasjon.


Forfatterne bemerket at det ikke er effektiv behandling for COVID-19 lungebetennelse og bare begrenset forståelse av patogenesen av viruset, noe som resulterer i en økende bruk av nye metoder. Ozon er kjent for å ha antipatogen aktivitet og kan indusere frigjøring og modulering av interferoner og relaterte cytokiner, så som interleukin (IL) -2, interferon-gamma, tumornekrosefaktor og kolonistimulerende faktorer; ozon kan også modulere og stimulere fagocytisk funksjon, noe som kan forklare dens potensielle fordeler ved behandling av COVID-19-infeksjon, spekulerte saksforfatterne.

De forklarte at medisinske ozongeneratorer produserer 1-5% ozongass i 95-99% oksygen fra rent oksygen, og at terapeutiske anvendelser generelt bruker konsentrasjoner på 10-70 μg / ml. Som beskrevet involverer prosessen med "Ozonert autohemoterapi" systemisk tilførsel av Ozonbehandling ved å legge den til en prøve av pasientens blod og deretter reinfusere den.


Når blod blir utsatt for denne gassblandingen, balanserer oksygen med det ekstracellulære og intraerytrocytiske vannet før det blir bundet til hemoglobin til det er fullstendig oksygenert, forklarte forfatterne. De la til at siden ozon er omtrent 10 ganger mer løselig enn oksygen, reagerer det umiddelbart med eventuelle løselige forbindelser og biomolekyler som askorbinsyre, urat, fritt cystein, glutationmolekyler og albumintiolgrupper, og forsvinner deretter.


Teorien, sa forfatterne, er at reaksjonsprosessen - dvs. reaktive oksygenarter og lipidzoniseringsprodukter - genererer forbindelser som fungerer som "ozonbudbringere", og gir dermed teoretisk ozonens antatte biologiske effekter. Ozon kan levere tilstrekkelig energi og oksygen til vevet gjennom flere mekanismer: (1) ved å aktivere pentosefosfatveien; (2) ved å heve 2,3-difosfoglyserinsyreinnholdet i erytrocytter; og (3) ved å stimulere erytrocytt oksygenmetabolisme.


Angiotensinkonverterende enzym 2 er en inngangsreseptor for COVID-19 som kan blokkeres ved kontroll av den nukleære faktoren erythroid 2-relatert faktor 2 (Nrf2), som styrer aktiviteten til denne reseptoren, fortsatte saksforfatterne. De foreslo at ozons raske aktivering av Nrf2-aktivering kan bidra til å blokkere endogen COVID-19-reduplisering ved å forhindre kontakt med denne reseptoren. I tillegg sa forfatterne at ozonbehandling teoretisk kunne redusere hyperkoagulasjonsfenomenene assosiert med COVID-19 ved å forbedre reologien og kapillærvirkningen av blod, som har blitt rapportert å være gunstig ved iskemiske vaskulære sykdommer.


Og fordi det er en assosiert blodplateeffekt og frigjøring av noen prostacycliner som PGI2, kan det være fordeler med mikrotrombose, sa forfatterne.

De antydet også at gitt den signifikante frekvensen av nyreskade hos COVID-19-pasienter, kan potensiell nyrebeskyttelse representere en annen behandlingsfordel med ozon, som modulerer lokal akkumulering av nøytrofiler, uttrykk for interleukin-6, tumornekrosefaktor-alfa og albumin modifisert av iskemi i nyrene, og økt lokal antioksidantkapasitet. Det kan også være immunmodulerende effekter, gitt at cytokinmodulering bidrar til å forhindre forverring assosiert med den inflammatoriske responsen som karakteriserer alvorlig infeksjon, spekulerte saksforfatterne videre.


De forklarte at alvorlig oksidativt stress er kjent for å aktivere nukleær transkripsjonsfaktor kappa B (NFκB), noe som resulterer i en inflammatorisk respons og vevskade via produksjonen av cyklooksygenase-2, prostaglandin E2 og cytokiner. Moderat oksidativt stress aktiverer imidlertid en annen nukleær transkripsjonsfaktor - nukleær faktor erythroid 2-relatert faktor 2 (Nrf2). Dette kan deretter indusere transkripsjon av antioksidantresponselementer, som igjen kan resultere i produksjon av antioksidant enzymer, som i likhet med gratis antioksidanter, beskytter celler mot oksidasjon og betennelse.

Dermed sier forfatterne at ozonbehandling også kan aktivere Nrf2 via moderat oksidativt stress og undertrykke NFκB og inflammatoriske responser.


Når det gjelder bruk av ozonbehandling generelt, pekte saksforfatterne på en gjennomgang fra 2011 av handlingsmekanismene involvert i metoden som ikke er relatert til COVID-19 som bemerket at i løpet av de siste 4 tiårene ble det utført "millioner" av O3 auto hemo transfusjonsprosedyrer i Europa ". uten problemer, "og at de" registrerte fire dødsfallene skyldtes direkte intravenøs administrering av O2-O3, en praksis som er forbudt siden 1984. " Ozonterapi generelt brukes ofte i Russland, Ukraina og Kina, bemerket disse forfatterne.

Også ikke relatert til romanen coronavirus, en rapport fra 2018 utgitt av den spanske foreningen for medisinske fagpersoner innen ozonterapi, bemerket "økende interesse" for teknikken blant medisinske fagpersoner, som vurdert av MedLine / PubMed-søk som viser 235 kliniske studier; foreningen bemerket at Det europeiske legemiddelkontoret inkluderer ozon som et autorisert aktivt stoff og har aktive prosjekter innen forskning.


Konklusjon

Saksforfatterne konkluderte med å si at mens O2-O3-terapi så ut til å føre til forbedring hos disse tre COVID-19 pasientene med alvorlig respirasjonssvikt, forblir metoden uprøvd, og den eneste måten å vite om den virkelig er effektiv er å gjennomføre store kontrollerte kliniske studier for å studere effekt og sikkerhet sammenlignet med standard støttende pleie når det gjelder behovet for behandling og liggetid på sykehus og Intensivavdeling.


Du kan lese hele artikkelen her:

Hovedkilde - American Journal of Case Reports

76 visninger
bottom of page