top of page

Ambulansefrivillige avverger COVID med Ozonmaskin

Thenewtownbee | John Voket | 30.10.2020


Til tross for at ambulansearbeidere fra Newtown Volunteer Ambulance Corps (NVAC) og lokale ambulansearbeidere har transportert mange som testet positivt på Covid19, har organisasjonen så langt vært i stand til å bekrefte at alle medlemmene forblir COVID-fri.

Nåværende NVAC-sjef Liz Caine sammen med frivillige korpsstyrer Judy Jackson, Ryan Horn og Michelle Greenspan innkalte til The Newtown Bee 20. oktober for å snakke om hvordan hver og en av de lokale nødhjelperne kombinerer avansert teknologi med bevist sikkerhetspraksis og god gammeldags flid i kampen for å beskytte alle medlemmer og pasienter mot viruset og andre smittsomme sykdommer.

"I begynnelsen da vi ikke helt visste hva vi hadde å gjøre med, var det litt skummelt," innrømmet Caine. "

Foruten å være ekstra årvåken om å følge alle desinfiseringsprotokoller før, under og etter hver ambulanseanrop, sa Caine at medlemmene også må opprettholde kontakter med leverandører, slik at de kan holde seg foran mulige mangler i personlig verneutstyr eller justere deretter.

"Etter hver pasient får hvert kjøretøy fullstendig rengjøring og dekontaminering utføres for å sikre både respondenters sikkerhet og sikkerheten til hver nye pasient om bord," sa hun.

Høyteknologisk desinfisering

En av de viktigste og mest kostbare oppkjøpene NVAC gjorde var å investere i en FirstResponder Sterilizer. Det er en enhet som bruker avansert teknologi som genererer Ozongass og ioner, som eliminerer skadelige overflate- og luftbårne patogener, inkludert COVID-19, MRSA, C. Difficile, norovirus, TB, influensa og hepatitt.

Enheten, priset til nesten 73.000 kroner er under omsorg og drift av EMT Horn.

"Han dekontaminerer grundig alle ambulansene rutinemessig, men hvis vi har en COVID-positiv pasient, vil vi ta den ut av drift, og Ryan vil kjøre enheten og dekontaminere den," sa Caine.

Horn sa at hver første dekontamineringsøkt med den nye enheten tar fire timer, og hvis det ikke har vært noen forurensningseksponering inne, kan påfølgende applikasjoner som bruker enheten ta omtrent en time.

"Maskinen slipper ut ozon i den lukkede ambulansen og steriliserer alt i det forseglede miljøet," sa Horn. "Da dekker den alle flater og deretter fjerner maskinen alle ozonpartiklene etterpå, fordi ozon kan være farlig for pasienter."

"Vi åpner hvert rom slik at ozonet kan komme inn i alle kroker og kroker - det dekker alle overflater og dreper alle slags patogener og gjenerobrer deretter luften," sa Caine. "Vi kunne ikke fått ambulansene så rene, selv om vi brukte fem ganger så mye krefter på å gjøre det for hånd."

I løpet av de tre månedene før NVAC kjøpte ozonmaskinen, sa Caine at frivillige brukte en kraftsprøyte fylt med peroksid som ble lånt ut av et av de lokale brannfirmaene for å hjelpe til med å rense ambulansene så godt de kunne.

Hvis ambulansearbeideren er i kontakt med en COVID-19-positiv eller mistenkt pasient, sa Caine at de først dumpet alle sine personlige vernemidler i passende beholdere på det mottakende sykehuset, og så tilbake på stasjonen er det Horns jobb å komme ut og bruke ozonmaskinen for å hjelpe bilen tilbake i tjeneste.

"Mitt råd til alle er å fortsette å bruke masker og unngå alle som ikke har på seg maske, sosial avstand og vask hendene," sa hun. "Hvis du føler deg syk, vær hjemme og få utført COVID-testing hvis du tror det er mulig du har blitt utsatt. Hold deg frisk, få nok søvn og ta gode valg.»


Du kan lese hele artikkelen her

105 visninger

Comments


bottom of page