top of page

Skolen hevder en spesiell maskin har forhindret dem fra å ha noen Covid-utbrudd

Skolen var blant de første i Irland som brukte ozon-desinfeksjonsmaskiner for å desinfisere luften og overflatene til klasserom i lunsjpauser mens barna er ute


Mirror | Kelly-Ann Mills | 05.09.2021


Hartstown Community School i Dublin, som har 1100 elever, har ikke hatt et eneste utbrudd, har nestlederen hevdet. Skolen var blant de første i Irland som brukte ozon-desinfeksjonsmaskiner for å rense luften og overflatene til klasserom. Selv om det opplevde et lite antall positive tilfeller, ble ikke viruset overført i denne skolen.


Maskinene omdanner oksygen i et rom til Ozon, en gass som dreper Covid i luften. Den brukes kun når ingen er inne i rommet, og skolen sa at den kan brukes i lunsjpausene.Hartstown Community School i Dublin

Nestleder Natalie Clince sa: «Finansiering av C02-monitorer fra avdelingen er et velkomment løft for skolene, ettersom ledergrupper har en stor omsorgsplikt overfor studenter og ansatte.


"Sikkerhet er prioritet, og bruk av ozonmaskiner, sammen med eksisterende protokoller, har gitt oss en ekstra grad av trygghet. Vi har vært veldig heldige og vi kan trygt si at viruset ikke har blitt overført på skolen vår. Vi hadde et veldig lite antall enkeltsaker, men det flyttet seg aldri på skolen, og det er vi stolte av. Vi tror dette er et resultat av at ozonmaskinene jobber sammen med de andre folkehelsetiltakene vi implementerte."


Prosedyren reverserer seg selv for å fjerne eventuell gjenværende Ozon, slik at lokalet eller kjøretøyet kan brukes så snart prosessen er ferdig.

Hartstown Community School begynte å bruke enhetene da skolene kom tilbake etter den første nedstengningen.


"Vi følte oss trygge og komfortable med å bruke dem for å sikre sikkerheten til ansatte og studenter," sa Clince.


"De er så enkle å bruke fra et personalperspektiv, så snart elevene går, kan vaktmesterne bruke dem i forskjellige rom. Du kan bruke dem i lunsjpausene og timen kan være opptatt etterpå. Disse maskinene kjører på en syklus og trenger ikke å fylles på eller etterfylles."


Du kan lese hele artikkel her

21 visninger
bottom of page