top of page

Japanske forskere mener Ozon er effektiv til å nøytralisere coronavirus

REUTERS | Rocky Swift | Onsdag 26. august 2020


TOKYO (Reuters) - Japanske forskere sa onsdag at lave konsentrasjoner av ozon kan nøytralisere coronaviruspartikler, og mulig gi en måte for sykehus å desinfisere undersøkelsesrom og ventearealer.


REUTERS/PHIL NOBLE


Forskere ved Fujita helseuniversitet fortalte på en nyhetskonferanse at de hadde bevist at ozongass i konsentrasjoner på 0,05 til 0,1 deler per million (ppm), nivåer som anses som ufarlige for mennesker, kan drepe viruset. Eksperimentet brukte en ozongenerator i et forseglet kammer med en prøve av coronavirus. Virusets styrke falt med mer enn 90% når den ble utsatt for lav eksponering av ozon i 10 timer.


"Overføring av det nye coronaviruset kan reduseres ved kontinuerlig ozonbehandling med lav konsentrasjon, selv i miljøer der mennesker er til stede, ved å bruke denne typen system," sa hovedforsker Takayuki Murata.


"Vi syntes det var spesielt effektivt under høye fuktighetsforhold."

Ozon, en type oksygenmolekyl, er kjent for å inaktivere mange patogener, og tidligere eksperimenter har vist at høye konsentrasjoner, mellom 1-6 ppm, var effektive mot coronavirus, men potensielt giftige for mennesker.

En fersk undersøkelse ved Georgia Institute of Technology viste at Ozon kan være effektiv til å desinfisere drakter, vernebriller og annet medisinsk verneutstyr.

Fujita Medical University Hospital, i Aichi prefektur sentrum i Japan, har installert Ozongeneratorer for å redusere infeksjoner i venteområder og pasientrom.


Universitetet har også utført en klinisk studie av Fujifilm Holdings Corps Avigan-legemiddel (4901.T) på COVID-19 pasienter.


Du kan lese den originale artikkelen her:


(Rapportering av Rocky Swift; Redigering av Robert Birsel)

161 visninger

Comentários


bottom of page