top of page

Denne sprayflasken hevder å gjøre vann om til rengjøringsmiddel

Fastcompany.com | Elizabeth Segran | 14.09.2020


Etter hvert som vi har tilpasset oss livet i pandemien, har mange av oss blitt svært bevisste på bakterier og har tatt rengjøringsritualene opp et hakk. Et nytt selskap har lansert en sprayflaske som de sier kan forvandle vanlig vann fra springen til vanlig Ozon som kan drepe en rekke husholdningsbakterier, virus og soppsporer.Jonathan Nussbaum lanserte O3WaterWorks i fjor, før coronavirus ankom og det var et globalt rush på rengjøringsmateriell. Målet hans var å skape et mer bærekraftig alternativ til rengjøringsprodukter på markedet, som i stor grad kommer i engangs plastflasker og inneholder giftige kjemikalier.

Ozonert vann brukes som rengjøringsmiddel i mange kommersielle sammenhenger. For eksempel bruker Dasani det til å rense vann på flaske, og det brukes ofte til å rense gårder. Så hvordan fungerer det akkurat? Med O3WaterWorks tar sprayflasken vann fra springen, sender den gjennom en patentert diamantelektrolytisk celle og omdanner oksygenet i vannet til flytende Ozon. Ozonet reagerer med mikrober og bryter ned celleveggene deres, som dreper dem. "Vi dreper disse organismer på molekylært nivå ved å oksidere dem," sier Dr. Xu Simon, hoved mikrobiolog i Enozo, som samarbeidet med Nussbaum om produktet. Men fordi Ozon i vann har en kort halveringstid, konverterer det tilbake til oksygen innen 30 minutter, uten å etterlate noen rester.

Enozo har jobbet med å bruke Ozon som rengjøringsløsning i årevis. Han sendte inn det første patentet på en håndholdt Ozonsprayflaske for to tiår siden. Og produktet brukes nå til å rense kommersielle bygninger, som restauranter og hoteller. Nussbaum, som tidligere grunnla innredningsmerket Greentouch Home, nådde ut til Enozo fordi han ønsket å lage et lignende produkt for hjemmebruk. "Fordi det er ikke-giftig, er det så mange flere bruksområder for denne sprayen enn enn vanlig rengjøringsmiddel," sier han. "Du kan bruke den på tannbørster eller på lekene til barnet ditt uten å jobbe med kjemikalier."

For å bruke sprayflasken må du først lade den, og deretter fylle 0.3l reservoar med vann fra springen ved romtemperatur. Flaskens batteri er designet for å være effektivt for opptil 500 ladninger, eller 600 reservoarfyllinger, som skal vare i flere år.

I tredjeparts laboratorietester betalt av O3WaterWorks, ble sprayen vist å drepe husholdningens mikroorganismer, som E. coli. Salmonella og Staph. Akkurat nå kan mange laboratorier ikke teste produkter på SARS-CoV-2, viruset som forårsaker COVID-19, siden det anses å være for farlig, så en vanlig praksis som virologer bruker er å teste på en lignende koronavirusstamme kalt 229e. Testene fant at det drepte 99,9% av dette surrogatviruset innen 30 sekunder.

Du kan lese hele artikkelen her:

46 visninger

Comments


bottom of page